Καθαρισμός στρωμάτων

Η Στέλλα Φουντουλάκη, Γεωπόνος Τ.Ε., με την πολυετή πείρα της, αναλαμβάνει υπεύθυνα να εγγυηθεί ώστε το στρώμα που κοιμόσαστε και η οικεία που ζούμε να είναι καθαρά και υγιεινά. Η εντομοstop ακολουθώντας πάντα πιστά τις απαιτήσεις του ISO 9001, διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων και εξασφαλίζει ένα υγιεινό περιβάλλον για την οικογένεια σας

Μετά την επαγγελματική πορεία στις απολυμάνσεις, απεντομώσεις, και μυοκτονίες η εταιρία μας, ευρύνει τις δραστηριότητες της και σας προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό σε στρώματα, χαλιά και καναπέδες ώστε να απαλλαγείτε από τους επικίνδυνους και αλεργιογόνους μικροοργανισμούς.

Τι είναι τα ακάρεα;

Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου. Μερικά είδη μπορούν να φτάσουν τα 20 χιλιοστά και άλλα, με μέγεθος μόλις 0,08 του χιλιοστόμετρου, μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας. Τα ακάρεα βρίσκονται σχεδόν παντού στη βιόσφαιρα του πλανήτη μας, σε βάθος ακόμη και ως 10 μέτρα μέσα σε έδαφος με ανόργανα υλικά, σε πολικές ή τροπικές περιοχές και ερήμους, σε κρύες ή θερμές πηγές, σε θαλάσσια βάθη ως και 5.000 μέτρα κλπ.[1] Εκτιμάται ότι έχουν περιγραφεί γύρω στα 48.200 είδη ακάρεων, σε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο είδη που ζουν σήμερα. Φαίνεται πως είναι από τους πιο παλαιούς οργανισμούς πάνω στη Γη και εμφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη, ενώ σήμερα ζει το 5% των ειδών που έχουν ποτέ εμφανιστεί.

Αντιμετώπιση 

Για τον καθαρισμό του στρώματος σε βάθος ενδείκνυται ειδική συσκευή καθαρισμού, με δόνηση και αναρρόφηση στροβιλισμού, ώστε να αφαιρεί την "εσωτερική σκόνη" κατά 99,97% τα ακάρεα και τα περιττώματα τους. Ο βιολογικός καθαρισμός στρώματος ολοκληρώνεται με τον ψεκασμό ενός υποαλλεργικού σπρέυ, που καθυστερεί την επανεμφάνιση των ακάρεων αφήνοντας το στρώμα καθαρό και με ευχάριστο άρωμα.