Η ΕΝΤΟΜΟSTOP χρησιμοποιεί το CIMEX ERADICATOR, το οποίο δε χρησιμοποιεί χημικά, αλλά καταπολεμά τα έντομα και τα μικρόβια με τη χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού έως 180°C, αφαιρώντας παράλληλα και όλες τις δυσάρεστες οσμές από το χώρο.
Η συσκευή χρησιμοποιεί σαν μόνο αναλώσιμο το νερό, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος εφαρμογής. Μέσα στο λέβητα της Cimex Eradicator, το νερό μετατρέπεται σε ατμό. Ο ατμός μέσω ενός μονοσωληνίου συστήματος φθάνει στο ακροφύσιο τροφοδοσίας, όπου υπάρχει μια ειδική συσκευή ελεγχόμενης εκτόνωσης που είναι σε θέση:
- Να παράγει υπέρθερμο ατμό έως 180°C.
- Να μειώνει το επίπεδο της υγρασίας στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Το χαμηλό ποσοστό υγρασίας είναι ιδανικό και ασφαλές για την καταπολέμηση ακάρεων από έπιπλα και στρώματα.



Τρόπος χρήσης
Ο υπέρθερμος ατμός, που δημιουργείται από τη συσκευή Cimex Eradicator, είναι ικανός να εξαλείψει όλα τα αυγά, καθώς και τις κινητές μορφές του εντόμου με μία εφαρμογή.
Η ροή του ξηρού υπέρθερμου ατμού είναι αρκετά ισχυρή και διεισδύει αποτελεσματικά σε ρωγμές και σχισμές. Μπορεί όμως και να περάσει μέσω ενός ή δύο στρωμάτων υφάσματος, χωρίς να εκδιώξει τους κοριούς και να τους διασπείρει στους γύρω χώρους. Η σωστή απόσταση ψεκασμού είναι να κρατάμε το ακροφύσιο σε απόσταση 5-6 cm από την επιφάνεια εφαρμογής και να το κινούμε με ταχύτητα περίπου 10 cm/sec. Σε αυτές τις συνθήκες, η ροή του ξηρού υπέρθερμου ατμού λειτουργεί ως «θανατηφόρος ακτίνα», θανατώνοντας τα έντομα και τα αυγά τους.
Στο πραγματικό «κυνήγι κοριού», θα πρέπει να γίνεται εφαρμογή ατμού σε όλες τις περιοχές με εμφανή ίχνη μόλυνσης και στις περιοχές όπου υπάρχει υποψία φωλιάς, ακόμη και αν είναι δύσκολο να το διαπιστώσουμε οπτικά.
Το ακροφύσιο μπορεί να είναι εφοδιασμένο με δύο εξαρτήματα για να επικεντρώνεται η ροή, μειώνοντας το πλάτος και αυξάνοντας έτσι την ισχύ διείσδυσης. Η χρήση τους συνιστάται σε όλες τις ιδιαίτερες καταστάσεις στις οποίες η κανονική ροή ξηρού υπέρθερμου ατμού δεν μπορεί πάντα να διεισδύσει αρκετά βαθιά. Το «ευθύ» εξάρτημα είναι αυτό που χρησιμοποιείται συνήθως, ενώ το «κεκαμένο» εξάρτημα χρησιμοποιείται πιο σπάνια, μόνο για δύσκολα προσβάσιμα σημεία.


αντιμετώπιση κοριών